fbpx
WhatsApp Image 2021-09-27 at 19.43.59

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal

– Asociatia Legendary Sports –

Introducere

Asociatia Legendary Sports  este o persoana juridica fara scop lucrativ, avand CIF 41817843, reprezentata in calitate de Presedinte de dnul Andrei Alexandru Gligor.

Asociatia Legendary Sports care are ca scop promovarea sportului si a spiritului de sportivitate prin initierea si organizarea de manifestatii sportive.

Asociatia Legendary Sports cunoaste importanta datelor personale si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora si garanteaza ca datele cu caracter personal vor fi prelucrate cu buna-credinta si in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare. Acest angajament nu se aplica si in cazul informatiilor dezvaluite deliberat de catre Client unor parti terte (catre alte persoane fizice/juridice.)

Cum colectam datele cu caracter personal care va privesc si scopul acestor prelucrari

Asociatia Legendary Sports prelucreaza date cu caracter personal in activitatile de organizare a evenimentelor sportive deschise tuturor iubitorilor de sport, asigurandu-se de respectarea obligatiilor legale prevazute de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR), precum si de respectarea cerintelor legale prevazute de legislatia nationala din domeniul de referinta.

Asociatia Legendary Sports prelucreaza datele personale ale persoanelor fizice, in temeiul legii, cu buna-credinta, in scopuri legitime, pentru a asigura o buna informare a acestora in legatura cu evenimentele organizate, precum si pentru buna derulare a evenimentelor sportive prin crearea programului competitiilor, afisarea rezultatelor si clasamentelor, a celor mai buni participanti si altele asemanatoare.

Prelucrarea datelor personale la nivelul Asociatiei Legendary Sports inseamna colectarea, utilizarea, stocarea, afisarea, copierea, transmiterea, organizarea si structurarea, interpretarea, stergerea, modificarea si/sau completarea.

Va informam ca Asociatia Legendary Sports administreaza datele cu caracter personal pe care ni le furnizati in conditii de siguranta si numai pentru scopurile precizate mai jos.

Datele dumneavoastra sunt colectate astfel:

În pagina WEBhttps://xrace.ro,  pe paginile de Facebook  si Instagram xRace

Datele personale accesate prin aceasta prelucrare nu sunt pastrate de catre asociatia noastra.

Categoriile de date care sunt colectate in aceste pagini sunt urmatoarele:

 • Nume si prenume
 • Nr. telefon
 • Adresa de e-mail
 • Data nasterii
 • Dosare medicale
 • Nr. de concurs, timpul de concurs si locul in clasament

si sunt necesare pentru a va asigura participarea la evenimentele sportive pe care le organizam si pentru coresponda ulteriora cu dumneavoastra .

Datele pentru inscrierea la un eveniment sportiv sunt prelucrate prin platforma 42kevents.ro  integrata in platforma WEB https://xrace.ro

Prin completarea datelor de inscriere la un eveniment sportiv, in conditiile mentionate anterior, va exprimati consimtamantul ca datele dumneavoastra sa fie prelucrate de Asociatia Legendary Sports in scopul organizarii si desfasurarii evenimentului respectiv, inclusiv pentru trimiterea ulterioara a unor mesaje referitoare la organizarea unor evenimente sportive similare.

     3. În timpul evenimentelor sportive pe care le organizam prin preluarea si publicarea de imagini si secvente video pe paginile de web ale asociatiei noastre.

Scopul acestei prelucrari este de a promova activitatile sportive in randul tinerilor precum si de a promova competitiile organizate de Asociatia Legendary Sports  in acest sens.

Perioada de stocare a acestor imagini este de 5 ani.

Va puteti opune oricand la aceasta prelucrare, prin intermediul formularului de inscriere pe care il completati sau prin transmiterea unui mesaj in acest sens la adresa contact@xrace.ro

     4. Prin intermediul formularelor completate de dumneavostra, privind participarea la o competitie sportiva, unde va puteti exprima si consimtamantul cu privire la folosirea datelor dvs. de contact in scopul pastrarii unui dialog periodic cu noi.

Categoriile de date colectate in aceasta sectiune sunt:

 • Nume si prenume
 • Adresa de e-mail
 • Data nasterii
 • Numar telefon

Datele respective ne sunt necesare pentru a putea coresponda cu dumneavoastra . Participarea le evenimentul sportiv dorit nu este conditionata de existenta consimtamantului dumneavoastra privin transmiterea ulterioara de mesaje.

Completarea formularului de inregistrare

Pentru inscrierea la evenimentele sportive organizate de Asociatia Legendary Sports trebuie sa completati formularul de inregistrare specific categoriei de concurs aleasa.

În momentul completarii si finalizarii formularului de inregistrare colectam de la dvs. numele, prenumele, categoria, varsta, nr. de telefon si adresa de email, orasul si IP-ul.In unele situatii chiar si fisele dvs medicale, dosar medical.

Aceste date cu caracter personal ne sunt necesare pentru a putea valida si asigura inscrierea dvs. la evenimentul ales. Temeiul prelucrarii il reprezinta raportul contractual dintre parti astfel cum acesta este stabilit prin Regulamentul de Concurs. În masura in care nu sunteti de acord cu prelucrarea datelor dvs.  Asociatia Legendary Sports nu va putea valida si asigura inscrierea dvs. la evenimentul dorit. Totodata pentru a putea emite dovezile de plata aferente taxei de inscriere colectam de la dvs. si datele dvs. bancare, respectiv: nr cont si banca.

Prin completarea si trimiterea formularului de inregistrare ne dati acordul dvs. pentru prelucrarea imaginii dvs., in format foto si video. Dupa desfasurarea evenimentului putem publica atat noi cat si partenerii nostri asftel de imagini.

Totodata pozele si video-urile realizate cu ocazia organizarii evenimentelor vor fi publicate pe pagina noastra de facebook, pe contul de Instagram, Youtube . Fotografiile vor fi pastrate pe site si pe celelalte conturi pe o perioada de 10 ani.

Rezultatul, clasamentul la cursa la care ati participat o afisam pe site-ul nostru  unde publicam numele si prenumele dvs., nr. de concurs, timpul realizat, categoria de varsta si locul in clasament.

In masura in care nu sunteti de acord ca pozele cu dvs. realizate sa fie publicate pe site-ul nostru  sau pe retelele de socializare sau daca pozele apar in prezent pe site sau pe retelele de socializare si nu mai sunteti de acord sa apara in continuare, va rugam sa ne anuntati printr-o cerere pe adresa contact@xrace.ro prin care sa ne indicati pozele pe care doriti sa le stergem si vom da curs de indata solicitarii dvs.

Newsletter Marketing & 3rd party Marketing

Abonarea si dezabonarea la newsletter-ul xRace este gratuita si voluntara si se face exclusiv in baza consimtamantului dvs. Newsletter-ul reprezinta un mijloc de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS) asupra evenimentelor promotiilor, etc.

Asociatia Legendary Sports intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Asociatia Legendary Sports cu referire la informatiile continute de acesta.

Pentru a asigura serviciile de marketing colectam de la dvs. adresa de e-mail, nr. de telefon, nume, prenume. Aceste date for fi folosite in mod exclusiv pentru a va tine la curent cu privire la evenimentele, serviciile si produsele noastre sau cele ale partenerilor evenimentului. Temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal il reprezinta consimtamantul dvs., durata prelucrarii fiind intreaga durata a existentei consimtamantului.

Google Analytics

Folosim Google Analytics, un serviciu de analiza web, oferit de Google, Inc. (“Google”) http://www.google.com/analytics/ pentru a analiza utilizarea paginilor, interactiunea cu paginile si optiunile de navigare ale vizitatorilor pe site si anonimizam caracteristicile analizate.

 Alte link-uri

Acest site contine link-uri catre alte site-uri (pixel Facebook). Asociatia Legendary Sports nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestia. Informatii privind scopul si volumul colectarii datelor, prelucrarea si utilizarea ulterioara a datelor cu caracter personal prin furnizorul respectiv, cat si drepturile dvs. si posibilitatile de setare referitoare la acestea in vederea protectiei vietii dvs. private gasiti in instructiunile referitoare la protectia datelor ale furnizorului respectiv.

Alte consideratii

Va informam ca exactitatea datelor personale pe care le introduceti in paginile WEB xRace sau in formularele de inscriere la eveniment se afla in responsabilitatea dumneavoastra.

Asociatia Legendary Sports nu verifica datele introduse si nu intentioneaza sa solicite alte informatii pentru a va identifica.

Datele pe care le furnizati catre Asociatia Legendary Sports  sunt folosite ca atare pentru:

 • Înscrierea si participarea la evenimentele sportive organizate de asociatia noastra,
 • Pentru contact si comunicare ulterioara pe domeniile de activitate ale Asociatiei Legendary Sports

Daca nu sunteti de acord ca datele sa va fie prelucrate de catre noi, aveti dreptul si libertatea de a nu va inregistra ca utilizator pe site-ul nostru sau de a nu va transmite datele personale in paginile WEB sus-mentionate.

În situatia in care nu doriti sa va introduceti datele personale in pagina WEB, veti putea in continuare sa utilizati site-ul nostru pentru a va informa cu privire la serviciile oferite de asociatia noastra, la pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti in acest sens si cu privire la alte informatii de interes.

Precizam ca pe site-ul WEB al xRace nu exista un proces decizional automatizat incluzand crearea de profiluri, asa cum este mentionat la articolul 22 alineatele (1) si (4) din GDPR.

Daca sunteti minor si accesati una din paginile siteului xRace.ro o puteti face doar daca aveti consimtamantul unui parinte sau a tutorelui legal.

Temeiul legal al prelucrării datelor    

Va informam ca datele cu caracter personal care va privesc sunt prelucrate de catre Asociatia Legendary Sports, platforma 42kevents.ro pe baza consimtamantului liber exprimat de dumneavoastra, in paginile WEB de contact, de inregistrare utilizator si de autentificare (precizate anterior).

Va informam ca, in orice moment, aveti dreptul de a va retrage consimtamantul dvs. privind prelucrarea datelor care va apartin, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia, prin transmiterea, in acest sens, a unui email la adresa noastra. În aceasta situatie datele dumneavoastra personale vor fi sterse din evidenta noastra si orice prelucrare a acestora va inceta.

Precizam ca, pentru evidentele contabile, datele aferente vor fi pastrate potrivit prevederilor Anexei nr. 1 la Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 2634/2015 privind documentele financiar-contabile.

Securitatea prelucrărilor de date personale

Va asiguram ca, pentru prelucrarea datelor personale care va privesc, Asociatia Legendary Sports a alocat toate resursele necesare si disponibile in vederea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea acestor date, dintre care amintim:

 • Echipamente de securizare a accesului la retea (Firewall)
 • Componente specifice de protectie anti-virus
 • Aplicarea regulata de patch-uri si upgrade-uri pentru componentele software/hardware implicate
 • Instruirea persoanelor ( inclusiv a voluntarilor) care administreaza aplicatia cu privire la responsabilitatile si obligatiile pe care le au in vederea asigurarii securitatii adecvate a prelucrarilor de date
 • Acces restrictionat la date
 • Testare perioadica e eficientei masurilor de securitate aplicate

Informații referitoare la stocarea datelor personale

Toate informatiile personale pe care le trimiteti prin intermediul aplicatiilor WEB ale Asociatiei Legendary Sports sunt pastrate pe servere securizate si pot fi accesate de catre personalul nostru pentru a va oferi serviciile solicitate sau pentru a asigura servicii tehnice de intretinere si de mentenanta.

Durata de stocare a datelor personale care va privesc este, dupa caz:

 • Pentru datele cu caracter personal care va privesc, introduse in paginile de contact, solicitare oferta sau pentru oferirea unui card cadou durata de pastrare este de 12 luni de la ultima corespondenta cu dumneavoastra, dupa care vor fi sterse prin proceduri automate;
 • Pentru datele furnizate de dvs. pentru inregistrarea pe site, datele vor fi pastrate pana in momentul in care va exercitati dreptul de stergere (dreptul de a fi uitat) sau dreptul de opozitie;
 • Pentru datele personale care va privesc, utilizate in cadrul contractelor avute cu noi, durata de pastrare a acestora este in conformitate cu legislatia existenta in domeniul fiscal.

În interes legitim, putem pastra datele dumneavoastra si ulterior termenelor mentionate mai sus, in format anonimizat (care nu va mai identifica), in scopuri statistice.

Ce drepturi aveti?

Prin cererea dvs. transmisa prin email sau prin servicii postale va puteti exercita, cu titlu gratuit, urmatoarele drepturi:

Dreptul de a fi informat. Daca doriti si alte informatii referitoare la prelucrarea datelor personale, in afara celor precizate aici, va rugam sa ne transmiteti o solicitare in acest sens.

Dreptul de acces la datele care va privesc, respectiv prin confirmarea prelucrarii datelor personale si, dupa caz, furnizarea de informatii referitoare la: categoriile de date prelucrate, scopul prelucrarii, posibili destinatari, durata de stocare, interesul legitim, precum si informatii referitoare la drepturile dumneavoastra. De asemenea, puteti solicita o copie a datelor personale care va privesc.

Dreptul la rectificarea datelor, in situatia in care considerati ca acestea sunt incorecte sau incomplete (inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare).

Dreptul de stergere (dreptul de a fi uitat), presupune stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate.

Dreptul de a restrictiona procesarea pentru o perioada limitata, sens in care trebuie sa ne solicitati perioada pentru care vreti sa va fie restrictionata prelucrarea datelor dvs., si dupa caz, motivul acestei solicitari.

Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care le-ati furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si dreptul de a transmite aceste date altui operator.

Dreptul la opozitie, respectiv dreptul de a va opune, in orice moment, la prelucrarea datelor personale care va privesc. Va amintim ca acest drept poate fi materializat imediat, prin retragerea consimtamantului dvs., potrivit celor mentionate in prezentul document. De asemenea, va informam ca aveti dreptul de a va opune, in orice moment, la activitatile de marketing direct efectuate cu datele dvs. Personale.

Dreptul de a nu face parte la un proces decizional individual automatizat, inclusiv prin crearea de profiluri.

În situatia in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile legale mentionate anterior, va informam ca aveti dreptul de a va adresa in instanta sau de a adresa o plangere la Autoritatea de Supraveghere a Prelucrarilor de Date cu Caracter.

Nota. În situatia in care solicitarile dumneavoastra sunt in mod vadit nefondate sau excesive, in special din cauza caracterului lor repetitiv, Asociatia Legendary Sports poate:

 • fie sa perceapa o taxa rezonabila tinand cont de costurile administrative pentru furnizarea

informatiilor sau a comunicarii sau pentru luarea masurilor solicitate;

 • fie sa refuze sa dea curs cererii.

În aceste cazuri, operatorului ii revine sarcina de a demonstra caracterul vadit nefondat sau excesiv al cererii.

Transmiterea către terti a datelor personale

Va informam ca datele cu caracter personal care va privesc nu sunt transferate de catre asociatia noastra catre alte state sau catre alti destinatari, persoane fizice/sau juridice, cu exceptiile:

 • cazurilor prevazute expres de legislatia nationala sau europeana
 • in situatia in care v-ati inregistrat pe pagina de WEB . În aceasta situatie, datele dumneavoastra, colectate prin intermediul acestei platforme, sunt prelucrate de catre asociatia noastra, la optiunea dumneavostra explicita, si sunt prelucrate de Asociatia Legendary Sports

De asemenea, va informam ca, potrivit obligatiilor legale pe care le avem si cand ne este solicitat acest lucru, putem furniza datele dumneavoastra catre autoritati publice investite cu atributii specifice (Parchet, Politie, instantele judecatoresti si alte organe abilitate ale statului), in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Desi luam masurile necesare pentru a proteja informatiile cu caracter personal pe care ni le furnizati, precizam ca transmiterea de informatii prin intermediul retelei publice Internet nu poate fi garantata drept sigura (exista conexiuni de retea intermediare care nu se afla sub controlul nostru, cum ar fi furnizorul local de servicii de comunicatie). În consecinta, va rugam sa luati in considerare ca nu putem garanta securitatea niciunor informatii cu caracter personal pe care ni le transmiteti prin intermediul Internetului.

Colectarea automată de date cu caracter non-personal

În unele cazuri, este posibil ca Asociatia Legendary Sports sa colecteze informatii cu caracter non-personal. Exemple de informatii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facuta conexiunea la site-urile WEB ale asociatiei. În timpul navigarii pe site, Asociatia Legendary Sports ar putea stoca anumite informatii ale Utilizatorului. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier „Cookie” sau a unui fisier similar. Aceste fisiere „Cookies” ajuta asociatia noastra sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor Utilizatorilor. Cu cele mai multe browsere de Internet se pot sterge sau bloca fisierele „Cookies” sau se poate primi o atentionare inaintea primirii unui astfel de fisier.  Asociatia Legendary Sports recomanda Utilizatorilor sa consulte instructiunile browser-ului folosit pentru a identifica cum pot fi utilizate cookie-urilor.

Prezenta Politica se completeaza cu Regulamentul de Concurs, care este disponibil aici: https://xrace.ro/regulament/