fbpx
WhatsApp Image 2021-09-27 at 19.43.59

TRASEE

Traseele Xrace aduc in prim plan una dintre cele mai frumoase zone din muntii Siriului. Lacul Vulturilor, Varful Malaia, Poarta Vanturilor, Lacul Siriu. Poiana Valea Neagra sunt numai cateva dintre punctele cheie ale celor trei trase care vor bucura sufletul participantilor si le vor incarca cu energie picioarele obosite.


508

crosul pentru sanatate ALEVIA

7 KM

Distanță

240 m

Diferentă de nivel pozitivă

Download GPX
imageedit_3_9732223955

Startul se da in poiana Valea Neagra. Primul kilometru se merge paralel cu raul Buzau la inceput si mai apoi paralel cu coada lacului Siriu. Se face dreapta si se intra in padure urcand constant pe forestierul de pe valea Bradului. Dupa al doilea kilometru, parasim drumul forestier principal de pe Valea Bradului, catre dreapta, urmand un drum secundar pe o curba de nivel care valureste printr-o padure umbrita si care face legatura cu poiana Valea Neagra.Traseul ne scoate intr-un alt drum forestier unde facem dreapta, catre vale. De la aceasta intersectie coboram pe Valea Neagra si in 1,5 km ajungem la linia de sosire.

TRASEUL

VULTURILOR

 21 KM

Distanță

 1200 M

Diferență de nivel pozitiva
Download GPX

Startul se da in poiana Valea Neagra. Primul kilometru se merge paralel cu raul Buzau la inceput si mai apoi paralel cu coada lacului Siriu. Se face dreapta si se intra in padure urcand constant pe forestierul de pe valea Bradului. Se iese in poiana Mreaja unde avem punct de hidratare (km5) si se merge paralel cu aceasta aproximativ 1 km. Apoi facem dreapta prin padure si vom incepe sa urcam sustinut pe o creasta stancoasa impadurita, la capatul careia urmeaza o curba de nivel ce ne scoate in poiana de sub Coltii Bocarnii avand in fata splendoarea abruptului Bocarnii. Tranzitam poiana si urcam abrupt catre golul alpin pe sub Coltii Balei, in partea superioara facem stanga, traseul mergand pe curba de nivel (izvor de apa marcat la kilometrul 8) pe sub Vf Bocarnea (Siriu) pe care il ocoleste prin partea de NE.  De aici se coboara catre Poarta Vanturilor avand in fata capatul nordic al versantului Malaii, unde va fi punct de indrumare, deoarece aici este locul unde cele doua trasee se despart (11 km de la start).
Traseul Vulturilor face stanga in Poarta Vanturilor pe drumul care urmeaza curba de nivel de la baza versantului Malaii. Apoi se trece pe langa capatul estic al lacului sec si se coboara panta abrupta la lacul Vulturilor, unde va fi CP1 - km 12.5 de la start. Inconjuram cabana si urcam din nou deasupra lacului Vulturilor catre lacul sec pe drumul de pamant. Iesim in drumul de pamant pe care l-am tranzitat si la dus si ne intoarcem pe el aprox 600m pana in Poarta Vanturilor la punctul de indrumare (Troita) si facem dreapta urmand poteca pe Dosul Muntelui, pe curba de nivel. Iesim intr-o poiana si trecem pe langa o stana, apoi facem dreapta si incepem coborarea pe Valea Neagra cu portiuni tehnice pe alocuri pana la linia de sosire. Cu aproximativ 2.5km inainte de sosire se afla un izvor care va fi marcat corespunzator.

TRASEUL

MĂLÂIA

 47 KM

Distanță

 2100 M

Diferență de nivel pozitiva
Download GPX

Startul se da in poiana Valea Neagra. Primul kilometru se merge paralel cu raul Buzau la inceput si mai apoi paralel cu coada lacului Siriu. Se face dreapta si se intra in padure urcand constant pe forestierul de pe valea Bradului. Se iese in poiana Mreaja unde avem CP de hidratare (km5) si se merge paralel cu aceasta aproximativ 1 km. Apoi facem dreapta prin padure si vom incepe sa urcam sustinut pe o creasta stancoasa impadurita, la capatul careia urmeaza o curba de nivel ce ne scoate in poiana de sub Coltii Bocarnii avand in fata splendoarea abruptului Bocarnii. Tranzitam poiana si urcam abrupt catre golul alpin pe sub Coltii Balei, in partea superioara facem stanga, traseul mergand pe curba de nivel (izvor de apa marcat la kilometrul 8) pe sub Vf Bocarnea (Siriu) pe care il ocoleste prin partea de NE. De aici se coboara catre Poarta Vanturilor avand in fata capatul nordic al versantului Malaii, unde va fi punct de indrumare, deoarece aici este locul unde cele doua trasee se despart (11 km de la start). Traseul Malaia face dreapta in Poarta Vanturilor si inconjoara muntele Malaia pe partea vestica. La aproximativ 11.5km de la start unde traseul face stanga pe dupa muntele Malaia vom avea CP1 - revitalizare, traseul urmand un drum de pamant prin golul alpin. Se intra catre dreapta in padure si se coboara pe un segment de drum tehnic (4km), drum pietruit, colturos, numit Drumul Nemtilor. La capatul acestui segment de drum pietruit vom avea punct de hidratare (km18). Continuam catre stanga pe drumul forestier la inceput prin padure apoi prin poieni, se trece prin catunul Stearpa si se continua pana la intrarea in catunul Gura Milea (CP2 km26 - revitalizare). Se paraseste drumul principal si se face stanga pe un drum forestier in urcare lenta la capatul caruia incepe urcarea sustinuta pe Valea Milea catre golul alpin si Lacul Vulturilor unde vom avea CP3 km33 - revitalizare. Urcam pe deasupra lacului spre capatul sudic al crestei Malaii, facem dreapta pe creasta si urcam pana pe Varful Malaia. Continuam pe creasta si admiram de sus lacul Vulturilor si apoi coboram in Poarta Vanturilor. La punctul de indrumare (Troita) facem stanga urmand poteca pe Dosul Muntelui, pe curba de nivel. Iesim intr-o poiana si trecem pe langa o stana, apoi facem dreapta si incepem coborarea pe Valea Neagra cu portiuni tehnice pe alocuri pana la linia de sosire. Cu aproximativ 2.5km inainte de sosire se afla un izvor care va fi marcat corespunzator.