fbpx
WhatsApp Image 2021-09-27 at 19.43.59

trasee

Traseele Xrace aduc in prim plan una dintre cele mai frumoase zone din muntii Siriului.  Lacul Vulturilor, Varful Malaia, Poarta Vanturilor sunt numai cateva dintre punctele cheie ale celor doua trase care vor bucura sufletul participantilor si le vor incarca cu energie picioarele obosite.


Irina-Fisheye-IMG_1738

TRASEUL VULTURILOR

1km
Distanta
1m
Diferenta de nivel pozitiva
Download GPX

Startul se da in poiana Valea Neagra. Primul kilometru se merge paralel cu raul Buzau la inceput si mai apoi paralel cu coada lacului Siriu. Se face dreapta si se intra in padure urcand constant pe forestierul de pe valea Bradului. Se iese in poiana Mreaja si se merge paralel cu aceasta aproximativ 1 km. Apoi facem dreapta prin padure si vom incepe sa urcam sustinut pe o creasta stancoasa impadurita, la capatul careia urmeaza o curba de nivel ce ne scoate in poiana de sub Coltii Bocarnii avand in fata splendoarea abruptului Bocarnii. Tranzitam poiana si urcam abrupt catre golul alpin pe sub Coltii Balei, traseul mergand pe curba de nivel pe sub Vf Bocarnea (Siriu) pe care il ocoleste prin partea de NE. De aici se coboara catre Poarta Vanturilor avand in fata capatul nordic al versantului Malaii, unde va fi CP si punct de indrumare, deoarece aici este locul unde cele doua trasee se despart (10 km de la start).
Traseul Vulturilor face stanga in Poarta Vanturilor pe drumul care urmeaza curba de nivel de la baza versantului Malaii. Apoi se trece pe langa capatul estic al lacului sec si se coboara panta abrupta la lacul Vulturilor. Inconjuram cabana si urcam din nou deasupra lacului Vulturilor catre lacul sec pe drumul de pamant. Ajunsi la lacul sec, facem stanga si inconjuram lacul prin capatul vestic pe poteca care trece exact pe la baza versantului Malaii, iesim in drumul de pamant pe care l-am tranzitat si la dus si ne intoarcem pe el aprox 600m pana in poarta vanturilor la CP. De la punctul de alimentare urmam poteca pe Dosul Muntelui pe curba de nivel, iesim intr-o poiana si trecem pe langa o stana, apoi facem dreapta si incepem coborarea pe Valea Neagra cu portiuni tehnice pe alocuri pana la linia de sosire.

TRASEUL MĂLÂIA

1km
Distanta
1m
Diferenta de nivel pozitiva
Download GPX

Startul se da in poiana Valea Neagra. Primul kilometru se merge paralel cu raul Buzau la inceput si mai apoi paralel cu coada lacului Siriu. Se face dreapta si se intra in padure urcand constant pe forestierul de pe valea Bradului. Se iese in poiana Mreaja si se merge paralel cu aceasta aproximativ 1 km. Apoi facem dreapta prin padure si vom incepe sa urcam sustinut pe o creasta stancoasa impadurita, la capatul careia urmeaza o curba de nivel ce ne scoate in poiana de sub Coltii Bocarnii avand in fata splendoarea abruptului Bocarnii. Tranzitam poiana si urcam abrupt catre golul alpin pe sub Coltii Balei, traseul mergand pe curba de nivel pe sub Vf Bocarnea (Siriu) pe care il ocoleste prin partea de NE. De aici se coboara catre Poarta Vanturilor avand in fata capatul nordic al versantului Malaii, unde va fi CP si punct de indrumare, deoarece aici este locul unde cele doua trasee se despart (10 km de la start). Traseul Malaia face dreapta in Poarta Vanturilor si inconjoara muntele Malaia pe partea vestica, traseul urmand un drum de pamant prin golul alpin. In coborare, se intra catre dreapta in padure si se merge pe un drum pietruit numit Drumul Nemtilor. Coborarea continua intr-un forestier principal unde facem stanga si se urmeaza drumul, la inceput prin padure apoi prin poieni, se trece prin catunul Stearpa si se continua pana la intrarea in catunul Gura Milea (CP2 km25). Se intra pe un forestier in urcare lenta iar la capatul forestierului incepe urcarea sustinuta pe Valea Milea catre golul alpin si Lacul Vulturilor. Urcam pe deasupra lacului spre capatul sudic al crestei Malaii, facem dreapta pe creasta si urcam pana pe Varful Malaia. Continuam pe creasta si admiram de sus lacul Vulturilor si apoi coboram in Poarta Vanturilor la CP3 (km37.5) de unde prindem poteca pe Dosul Muntelui pe curba de nivel, iesim intr-o poiana, trecem pe langa o stana apoi facem dreapta si incepem coborarea pe Valea Neagra cu portiuni tehnice pe alocuri pana la finish.